Over Jan

Jan

° 13.04.1982

° Advocaat en bemiddelaar in burgerlijke en handelszaken te Ninove   (www.vdjadvocaten.be).

.

Jan & fotografie

De interesse voor fotografie was er al op jonge leeftijd. Als kind liep ik met een geel Minolta-fototoestel in mijn handen. Die periode leverde vooral bewogen, onscherpe en verkeerd belichte foto’s op.

Een eerste stap voorwaarts kwam er op vijftienjarige leeftijd, toen ik van Dirk De Deyn een basiscursus zwart-wit fotografie kreeg. Dat was een ambachtelijke tijd waarbij uren werden doorgebracht in de donkere kamer.

Toen ik op achttienjarige leeftijd ging studeren in Gent, is het even stilgevallen met foto’s nemen. De donkere kamer had plaatsgemaakt voor mijn bureau en binnen de fotowereld woedde toen een hevige discussie rond de vraag ‘of digitale fototoestellen ooit dezelfde kwaliteit zouden opleveren als hun analoge tegenhangers’. Ondertussen kennen we het antwoord.

‘The real deal’ is er gekomen in september 2010, toen ik mij heb ingeschreven voor de basiscursus digitale fotografie in het P.C.V.O. Dender en Schelde te Ninove. Ik stel vast dat mijn foto’s er enorm op vooruit zijn gegaan en kan de opleiding dan ook warm aanbevelen.

.

Opleiding digitale fotografie

Thans heb ik volgende modules doorlopen:

Module 1: Startmodule

  • Kleurenleer
  • Opnametechnieken
  • Beeldvormingtechnieken
  • De digitale camera
  • Kleurruimte en modi
  • Foto’s kunnen retoucheren

Module 2: Digitale beeldbewerking

Module 3: Zwart-wit fotografie

Meer info op: www.pcvodenderenschelde.be.


Plaats een reactie